Botanicus blogg om lök- och knölväxter

18 september 2018 Packar men inte klar.

Fullt ös i källaren nu. Räkna, klämma på löken, stoppa i påse och sedan etikett. Men flera lökar på väg från Nederländerna. Lökar från egna odlingar är dock klara. Tidlösan ligger nu i sin påse. Men  ute i våra odlingar blommar dom. Colchicum autumnale ‘Atropurpureum’.

 

13 juni 2018 Skördetid

Nu ramlar de sista beställningarna in och vi har börjat skörda de allra tidigaste lökarna. Tidiga narcisserna och krokusarna samlas nu in och putsas fina. Ornithogalum ponticum Sochi får dock vänta några veckor. Ha det bra i sommar.

21 maj 2018 Äntligen

fick vi vår boxadress och kunde skriva in den i katalogen och idag skickades alla kataloger. Det är inte lätt att tänka utanför boxen när man har ett postorderföretag. För att illustrera hur liten man då känner sig uppvisas härmed den lilla pärlhyacinten muscari kerkis.

8 maj 2018 Saknar ni katalogen? Vi saknar en postadress.

Postnord tog plötsligt bort vår postbox. Så snart vi får en ny kan vi trycka katalogen. Hoppas ni har mer tålamod än vi. Till dess håll till godo med Albatross, en engelsk småkronig stjärnnarciss från 1891.

18 april 2018 Mer ögonfägnad.

Krokusarna är nu något tilltufsade efter blåst och alla humlor. Då står de små irisarna sig stadigare och pockar på uppmärksamheten. 

Katharine´s Gold är en mutant av Katharine Hodgkin. Mutant betyder här inte "ko" som i korsorden.

 

Scent Sational har sitt namn av att den är väldoftande.

 

White Caucasus till sist. En av få vita våririsar.

Äldre inlägg