Botanicus blogg om lök- och knölväxter

2017-03-11 Så var det dags igen

Efter inlägget om vinterdäck fick vi på pälsen av kung Bore. En decimeter föll men nu är allt borta och vi fick äntligen en riktig vårdag med eldning och krokusblomning.

Abantkrokusen öppnade sina himmelsblå kalkar. Det gör den rätt i tycker vi.

 

Den pålitliga snökrokusen har frösått sig över hela trädgården och kan ibland ge helt olika färger. Men det här är väl ändå Crocus tommasinianus Roseus.

 

Till sist en egen insamling. Ja alltså det var föräldrarna vi samlade in. Detta är en frösådd designad av trädgårdens alla bin. Föräldrarna är sedan länge döda och vi kallar den än så länge för Crocus 601. Undrar när den kommer med i katalogen.

2017-02-25 Vinterdäck.

När vintergäcken blommar vet man att snart är det dags att skifta däck.

2016-12-31 Breaking News!

2016-09-27 Ta en titt i brevlådan.

Då var de sista paketen skickade. Sedan 13 september har vi jobbat med att räkna till tio och stoppat lökar i påsar. Idag skickades de sista. Nu tar vi igen oss ett tag och ni får ta över. Lycka till önskar vi med en bild på septemberkrokus som just nu blommar i trädgården.

16-09-27

 

2016-07-22 Ha det gott!

Ute i trädgården pågår nu lyftning av alla lökar som ni beställt. I växthuset blommar några av de nya sorter som vi testar för nästa års vårlista. Röd indianhyacint var en av de som vi tyckte var trevliga och som funkar i växthus och kanske även ute i kruka. Dichelostemma ida-maia är det vetenskapliga namnet. Växer i västra USA.ida_maia

Äldre inlägg
Nyare inlägg