Botanicus blogg om lök- och knölväxter

2017-04-08 Nunnorna

För oss som odlar nunneörter måste vi tyvärr ta bort alla blommor för att förhindra alla möjliga korsningar och hålla sorterna rena. Här är en bild från idag där en tulipa turkestanica, några scillor och narcissus asturiensis smugit sig in i collaget. Den som planterar olika nunneörter kan förvänta sig en mängd olika färgformer inom något år.

 

2017-04-02 För alla med dåliga ryggar och ännu sämre knän

bjuder vi här på några närbilder av alla vackra lökväxter som nu håller på att slå ut.

Crocus vernus Grand Maitre

Iris reticulata Cantab

Iris histrioides Palm Spring

Scilla bifolia

Iris reticulata Scent Sational. 

2017-03-26 Tipspromenad

Många har säkert samlat på sig ett antal krokusar ur vår katalog genom åren. Leta i minnet eller katalogen och se om ni kan identifiera dessa krokusar. Tyvärr är vi i källaren och packar de sista lådorna som ska till posten i morgon. Det blir därför inget facit. Lycka till.

2017-03-11 Så var det dags igen

Efter inlägget om vinterdäck fick vi på pälsen av kung Bore. En decimeter föll men nu är allt borta och vi fick äntligen en riktig vårdag med eldning och krokusblomning.

Abantkrokusen öppnade sina himmelsblå kalkar. Det gör den rätt i tycker vi.

 

Den pålitliga snökrokusen har frösått sig över hela trädgården och kan ibland ge helt olika färger. Men det här är väl ändå Crocus tommasinianus Roseus.

 

Till sist en egen insamling. Ja alltså det var föräldrarna vi samlade in. Detta är en frösådd designad av trädgårdens alla bin. Föräldrarna är sedan länge döda och vi kallar den än så länge för Crocus 601. Undrar när den kommer med i katalogen.

2017-02-25 Vinterdäck.

När vintergäcken blommar vet man att snart är det dags att skifta däck.

Äldre inlägg
Nyare inlägg